ŞANLIURFA / AKÇAKALE - Yazlıca Ortaokulu

Temiz Öğrenci, Temiz Okul, Temiz Çevre

Bu uygulamanın amacı, temel olarak

öğrencilerde çevre bilinci yaratmaktır. Bu amaç

doğrultusunda, öncelikle öğrencilerle kişisel

hijyen konusunda çalışılacaktır. Akabinde

öğrencilerin sınıflarını, okullarını ve çevrelerini

temiz tutmaları amaçlanmaktadır.

icerikler/temiz-ogrenci-temiz-okul-temiz-cevre_14795518.html

Bu projenin ilk etabında öğrenciler kişisel hijyen, dengeli ve sağlıklı yaşam, bulaşıcı hastalıklar gibi konuda bilinçlendirilecektir.Okulun her şubesinde seminer, broşür, pano uygulamalarıyla bu eğitim sunulacaktır. Bu aşama da veli bilgilendirilmesi de yapacaktır.

İkinci etapta öğrencilere çevre koruma ve hayvan hakkı ile bilgilendirmeler yapılacaktır. Geri dönüşüm uygulamaları tanıtılacak ve teşvik edilecektir. Her sınıfın geri dönüşüm alanları oluşturulacaktır. Ayrıca okulumuz bir köy okulu olduğu için, köy yaşamı koşulları da burada ele alınacaktır.

Gerekli bilgilendirmelerden sonra, uygulama basamağı üçüncü etapta başlayacaktır. Sınıflar arası temizlik yarışması düzenelenecek, her hafta en temiz sınıf seçilecek bu sınıfın kapısında flama asılacak ve sınıf farklı yollarla pekiştirilecek.

Her ay ' Ay'ın Çevrecisi ' adıyla kişisel hijyene, okul temizliği ve çevresine dikkat eden öğrenci seçilecek. Ayrıca bu proje ile çevre bilinci ile ilgili farkındalık etkinlikleri yapılacaktır.

Yayın: 13.02.2024 - Güncelleme: 13.02.2024 11:00 - Görüntülenme: 69